joi, 31 decembrie 2009

Cupa Africii 2010 la Eurosport

De pe 10 ianuarie 2010 până la finalul lunii va avea loc cea de-a 27 ediţie a Cupei Africii pe Naţiuni : 16 echipe, 32 de meciuri transmise în direct.
Cifre,cifre... nu au deloc relevanţă; cuvintele , imaginile dar mai ales amintirile ne creează o imagine mult mai adevărată a competiţiei.
Jucători din divizia judeţeană ce ajung faţă în faţă cu Eto'o sau Drogba, dansuri tribale, fotbalişti care îşi dau cu stângul în dreptul, voodoo în tribune şi pe teren, antrenori numiţi de către preşedinţi, suporteri vopsiţi peste tot, lipsă de motivaţie , pasiune...puţine din lucrurile care ne anunţa că în Africa vor fi din nou câteva meciuri epice. Este foarte probabil sa nu il avem pe Radu Banciu comentantor (poate decat invitat un meci sau doua) dar Manolo, Nevel & compania vor fi pe pozitii. O, şi cum am putut uita : fotbalişti care şi-au modificat datele de naştere; o gloată de jucători ce sunt născuţi, în acte, pe prima zi a lunii. Genial !
Afica- te aşteptăm ! Angola - I believe !
O singură întrebare totuşi : De ce aţi pus campionatul ăsta atunci când la voi este vară ? Vi se pare că nu este destul de cald ?

Componenţa grupelor :

Grupa A: Angola, Mali, Malawi, Algeria
Grupa B: Coasta de Fildeş, Burkina Faso, Ghana, Togo
Grupa C: Egipt, Nigeria, Mozambic, Benin
Grupa D: Camerun, Gabon, Zambia, Tunisia.



Ce este Angola ? Colonie portugheza, abia s-a terminat razboiul civil (cu vreo 2 milioane de morti), exporta diamnate dar mai ales petrol, isi face reclama pe Eurosport & CNN- la fel ca noi....ei au sloganul : Angola - I believe !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi ?