luni, 21 decembrie 2009

Castigatorii 10 pentru Romania 2009

10 pentru România, proiectul celor de la Realitatea, , şi-a desemnat câştigătorii celei de-a cincea ediţie.Din păcate nea' Miki Gorbaciov a fost lovit de gerul siberian şi nu a putut ajunge.
Totusi, cum se desfăşoară polologhia ? 10 categorii, multe propuneri, 10 nominalizaţi la fiecare categorie, 10 câştigători.... timp de 10 ani.
Rezultatele nu mi se par reprezentative decât pentru telespectatorii postului respectiv. Cei care votează nu iau în considerare realizările din anul ce a trecut ci , de cele mai multe ori, toată carieră respectivilor. Aşa putem descoperi printre nominalizaţi foste glorii , demne de tot respectul, dar şi câţiva brontozauri obosiţi.

Practic, toată chestia este un fel de serbare şcolară de sfârşit de ani a câtorva valori şi a multor vedete, mereu aceleaşi. Cum niciun român nu poate refuza o distincţie ce îi sporeşte dextinctia...sala a fost plină.
Discursuri lălăite, premii de excelentă, multe laude... un spectacol plictisitor. Totuşi, poate că asta este o dovadă de normalitate pe care nu o pot înţelege din cauza pervertirii mele. Ce mai însemna normalitatea pe la noi ? Mârlănia promovată de majoritate sau bunul simţ închis în spirala tăcerii ?
Oricum, uite-i pe câstigatori :
Oraşe : Constanţa şi Cluj-Napoca
Cântăreţi: Andra - a şaptea oară la rând; măcar i-a învins pe Mâţu şi Fuego
Licee: Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Constanţa
Actori: Florin Piersic - votat pentru ca lumea să audă încă un discurs extraordinar (20 min.)


Sportivi: Marian Dragulescu si Lucian Bute ( desi votantii au vrut ca Mutu sa inhaleze premiul )
Branduri Romanesti: Borsec (astia au dat mai multi dineros)
Oameni de afaceri: Ion Tiriac (nominalizati au fost numai patroni de fotbal, moguli si vedete din Libertatea)
Jurnalisti: Mircea Badea ( a refuzat premiul deoarece nu se considera un jurnalist; nici nu a venit la gala)genial e faptul ca a luat premiul tocmai la Realitatea; urmeaza ca Radu Moraru sa ia un premiu pe la Antene
Politicieni : Traian Basescu


P.S. Astia au uitat sa foloseasca abacul: numarul total al categoriilor a fost de 9

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi ?