joi, 24 decembrie 2009

Să curgă cu poveşti !

...cu basme mai exact.Oricum, să curgă. Să curgă cu de toate că doar odată pe an e Crăciunul. Cum nu am vrut să avem un Santa Klaus mioritic (jumate neamţ dacă e să scorminim mai bine) nu ne-am ales nici cu poveşti specifice sezonului.
Totuşi, Grinch-ul nu a fost chiar atât de rău şi până la urmă ne-am ales cu ceva: nişte promisiuni .Vă rog să nu disperaţi ! Nici eu nu mai vreau să aud nimic despre promisiuni si politică, mai ales acum. Promisiunile se leagă strict de basme : poveşti fantastice cu tărâmul fermecat, fata împăratului, cavaleri şi fel de fel de alte personaje.

Fată de împărat ? Imposibil...împăraţii şi imperiile au dispărut de mult.
Greşit : Prin definiţie, un stat devine "imperiu" după ce cucereşte un nou teritoriu. Ok? Mai trebuie să vă amintesc de bătălia epică ce a durat 4 ani şi s-a desfăşurat la Haga. Rezultatul cred că îl ştiţi deja : comandantul Aurescu a obţinut un teritoriu de 9000 km pătraţi. Ce contează că decât peştii, amfibienii sau creaturile gen Avatar se pot bucura de el ?Important este că fostul rege, actualul împărat, s-a bucurat cu această cucerire. Dacă tot am ajuns la împărat atunci va amintesc faptul că acesta este,tot prin definiţie, unsul lui Dumnezeu pe pământ. La noi este chiar şi mai şi (3 în 1): unsul poporului, propriul sau dumnezeu , zeul suprem.
Împăratul are crai regionali şi mulţi cavaleri : loiali şi mereu aceeaşi. Putem observa personaje din alte poveşti : prâslea(al patrulea), băiatul cel mic, ce trebuie să păzească gâştele de aur. Povestea cu fiul împăratului(din umbră) roşu care a fost aproape să răpească pe fata împăratului portocaliu a apărut deja în toate letopiseţele.


Off...unde eşti tu Animat Planet să culegi toate astea ? Te-ai lăsat alungat de fetiţa de la Adevărul care nu voia desene animate cu politicieni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi ?