sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Turul Australiei 2010

Turul Australiei la ciclism 2010 , Turul Down Under sau turul jos-sub hopa sus ...oricum l-ai numi, este primul tur din calendarul ciclist al anului. De pe 19 până pe 24 ianuarie vom avea 6 etape, 6 căţărări , 6 finaluri la sprint masiv...un festin pentru sprinteri şi una din puţinele lor şanse de a se impune în ierarhia finală.
Cine participă ?
Cadel Evans , Lance Armstrong, Alejandro Valverde şi Oscar Pereiro sunt numele mari ce vor veni la antipozi. Totuşi, niciunu dintre ei nu se va implica în lupta pentru clasamentul general. Echipele Team Radioshack şi Team Sky îşi vor face şi ela apariţia pentru prima oară în circuitul Pro Tour. Lista completă de ciclişti
Cne sunt favoriţi ?
Allan Davis (Astana), câştigătorul de anul trecut, va încerca să îşi apere titlul. Australianul concurează acasă dar echipa Astanei nu pare a fi construită pentru sprinturile sale.
Gert Steegmans (Radioshack) Echipa lui Lance Armstrong este avidă de victorie iar experimentatul belgina este principala gură de foc.
Andre Greipel (HTC-Columbia) Rămâne de văzut dacă maşina de obţinut victorii a celor de la Columbia
va funcţiona în continuare sau dacă Erik Zabel s-a uzat şi ca tactician. Câştigătorul din 2008 a venit cu o luna mai devreme în Australia şi pare dornic să lege şirul victoriilor din sezonul trecut.

Nu trebuie să îi neglijăm pe localnicii: Baden Cooke (Saxo Bank), Stuart O'Grady (Saxo Bank), aproape localnicul de la Sky , Greg Henderson (NZl) sau Martin Elmiger (Ag2R La Mondiale)
Cine, când, unde , cum transmite Turul Australiei ?





Din păcate, Turul Down Under 2010 se va suprapune cu Openul Australiei la tenis dar şi cu ultimele meciuri din faza grupelor de la Cupa Africii 2010. Dacă adăugăm la asta şi câteva sporturi de iarnă ne dăm foarte repede seama că nu vom vedea etapele transmise pe Eurosport sau Eurosport 2. Totuşi, vom primi o porţie zilnică de ciclism : de la 21:00 la 21:05 - Planeta Armstrong.
Cine scrie despre Turul Australiei la ciclism ?
Este posibil ca cei de la Gsp să îi acorde ceva spaţiu pe saitul lor...dar prea puţin.Daca cautati pe google turul australiei veti gasi circuite turistice asa ca in continuare voi posta ceva rezultate şi evenimente din acest tur


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi ?