sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Turul Jos-sub Hopa sus


Cam acum o saptamana a început tocmai la antipozi Turul Down Under. Ce mai e si asta ?! Este primul eveniment ciclist al anului dar anul asta se numeşte turul Lance Reloaded. Deşi Luminaţia sa nu prea a fost monitorizat 6 luni de de baietii de la anti doping aşa cum scrie la carte , a fost pana la urma primit in cursa.
Turul a debutat cu o cursa care se vrea a deveni clasica: Cancer Council Classic - 20 de tururi a cate 2,5 km , o mare ameţeala din care învingător a ieşit favoritul local, Robbie McEwen care la 36 de ani ne arata ca nu a devenit un Zabel.
Cursa propriu-zisa a debutat la Norwood si s-a încheiat peste 6 zile la Adelaide. Traseul, deşi mai plat ca palma unui cerşetor a avut si 8 catarari de categorie mult mai inferioara decât isi poate imagina cineva. Ultima catarare a avut o inaltime de 40 m, dar ce sa-i faci? trebuie sa-i multumesti si pe prietenii cehi...mai ales când te sponsorizează in perioada de criza. Castigatorul final a fost Allan Davis de la Quick Step, australianul castigand in prealabil 2 etape. Printre remarcaţi s-au numărat : Andre Greipel(GER), Rojas Gil(SPA), Graeme Brown(AUS) ,Martin Elmiger(Elvetia)Francesco Chicchi (ITA) sau veteranul Stuart O'Grady(AUS).
Totuşi , marele învingător este Tata Lance revenit in şa si arătându-ne ca inca mai poate. Deşi singurul lui adversar notabil a fost căldura , Luminaţia sa ne-a arătat ca se afla acolo , in pluton , pregătit pentru încercările ce vor urma , atunci când va fi vara in cealaltă emisfera.
foto-Mark Gunter

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi ?