duminică, 12 iulie 2009

Cea mai importanta absenta din Turul Frantei

Valverde ? Sandu Vinokurov ? Kohl ? Vreun locotenent al cuiva ?
NU !
Este vorba de un om mai important, chiar unic ! Multi au castigat Le Tour de 2, 5 sau chiar 7 ori dar ce-a facut omul asta nu s-a mai vazut : a fost de 3 ori lanterna rosie.
Wim Wansevenant, caci asa il cheama, l-a "invins" in 2006 pe Jimmy Casper cu 1' 56'' l-a "nimicit" in 2007 pe Thomas Geraint cu 6' 3'' iar anul trecut ne-a tinut pe toti in suspans cand a terminat cu doar 53 de secunde in spatele sprinterului austriac Bernhard Eisel, intr-o batalie mai stransa decat cea pentru primul loc.
Belgianul a intrat astfel in istorie drept cel mai bun prieten al soferului de pe masina matura. Nu e deloc usor sa termini ultimul : trebuie sa calculezi totul la secunda pentru a nu fi descalificat si sa le explici colegilor de echipa de ce intarzie mereu la masa din cauza ta. De aceea , Wim, este un adevarat jongleur, un tactician. Ar trebui ca echipa Astana sa-i ofere o casca de miner, de preferat cu o lanterna rosie. Abia atunci vom putea lauda tactica kazacilor fara ca omul nostru sa se simta nedreptatit.
Wansevenant ne mai si arata pe ce oameni trebuia sa se bazeze saracul Cadel. Totusi, mai raman cateva intrebari :
In ce fel tragea echipa pentru Wansevenant ?
Cine-i aducea sticlele cu apa ?
Cum isi castiga el locul in echipa ?

Astea nu mai conteaza, important este ca rutierul ne infige un zambet pe fatza de fiecare data cand ii citim performanta. Acum, la 37-38 de ani s-a retras din ciclism si propabil face bani prin cazinouri, jucand whist la 0.

Eu propun introducerea unui nou tricou distinctiv : Tricoul negru-rosu Wim Wansevenant. Daca demersul meu nu are succes sper macar sa se intoarca dupa 3 ani sa ne mai uimeasca inca odata si sa-si apere "titlul".

Un comentariu:

  1. bun articol :) nota 10 :)


    am shi eu o intrebare !! nu vrie sa facem schimb de bannere:-?? sau de linkuri !!

    contact yahoo id : mandeea_deejay ! plzz

    RăspundețiȘtergere

Comentezi ?