vineri, 24 iulie 2009

Evadare din pluton

De ce ne place Turul ? De ce ne place ciclismul ? De ce ne uitam multe ore de iulie la niste baieti care dau din pedale ? De ce ii incurajam pe niste sportivi patati cu globule rosii ?
Prea multe intrebari si doar un singur raspuns. Nu este vorba despre ceva ezoteric, ceva cunoscut decat de cei initiati ci de ceva mai simplu, poate ca prea simplu : o evadare din pluton. Nu, nu ma refer la ce se intampla pe sosea ci la ce se intampla cu noi, cei de acasa.
In fiecare zi, de cand se aseaza canicula pana cand se sufoca pe sine sau e luata pe sus de vreo ploaie, noi avem ciclism, numai ciclism. Nu vrem sa vedem cum un englez mai castiga un sprint sau cum vreun spaniol impresioneaza de unul singur pe toti muritorii. Noi vrem sa ne detasam de toate problemele, sa inspiram un aer nou si sa savuram altceva. Vrem sa nu mai vedem incranceneala zilnica ce ne este injectata in vene si poate sa ramanem cu ceva: un peisaj, un comentariu bun, o reteta, o poveste sau macar un somn dulce.
Poate vrem sa vedem si nedumerirea multora care nu inteleg de ce nu vrem sa ne uitam la un amical de fotbal dat in reluare. Poate vrem sa convertim la ciclism pe cativa necunoscatori. Poate nu vrem sa mergem cu turma la prajit pe malul unei ape mizerabile.
Orice ne-o oferi acest sport fiecaruia, vreau sa ne mai ofere...mai vreau inca un Tur de lunea viitoare dar mi-e teama ca ma voi resemna si cu cel al puscariasilor, transmis all day long.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi ?