luni, 18 mai 2009

Giro - prima saptamana

Astăzi e prima zi de pauză din Giro, zi plină de soare dar şi de multe dorinţe şi frustrări.
După prima săptămâna de cursă, singura certitudine pe care o avem este că italienii sunt la ei acasă. În orice zi, un macaronar câştiga o etapă sau era îmbrăcat în cel mai vero tricou roz. Actualul lider este Di Luca (LPR) , urmat la mică distanţă de încurcă limbă Thomas Lövkvist (COL). Printre remarcatii de până acum s-au mai numărat vulpoiul Alessandro Petacchi( cu 2 etape câştigate),pantofarul din dosarul Puerto Michele Scarponi(o etapă), Mark Cavendish(o etapă),Boasson Hagen(o etapă şi un loc 2), Siutsou(o etapă). Ultimii trei sunt rutieri de la Columbia, echipă care a obţinut performanţe peste aşteptări chiar dacă la început îşi puneau toate sperantle în englezul Cavendish.
Marea dezamăgire până acum este Astana, echipă cu mari probleme financiare, pe cale să îşi schimbe sponsorul. Marele Lance a pierdut timp constant şi pare mai talentat într-ale twitter-ului decât în ciclism; rămâne de văzut care a fost marele lui scop pentru care s-a întors.
S-a mai remarcat căzătură lui Pedro Horillo , rutier căzut în râpă asemenea lui Augustyn. În etapă următoare cicliştii au protestat pentru că nu li s-au asigurat condiţii de siguranţă. Ei au rulat cu o viteză medie de vreo 30 km şi un pic iar etapă a fost cam neutralizata.
În clasamente, lucrurile sunt clare:
General : Di Luca (Ita)
Puncte : Di Luca (Ita)
Căţărători : Di Luca (Ita)
T.V. classification : Giovanni Visconti (Ita)
Azzurri d'Italia: Alessandro Petacchi (Ita)
Trofeo Fuga: Mauro Facci (Ita)
Fair play: LPR Brakes(Ita)
Momentan decât clasamentul combativităţii şi cel al tinerilor nu-s afectate de naţionalismul paizanilor dar mai sunt etape...
Oricum, pauză e bine venită pentru ceva meditaţie , relaxare, punere în perspectivă sau vizite pe la doctori străini( deşi cred că sunt şi în zonă mulţi practicanţi de medicină). Urmează zile grele, cu munţi înalţi( Monte Petrano-etapă 16; Blockhaus-etapă 17; Vezuviu-etapă 19 şi ditamai contratimpul(Riomaggiore-etapă 12).
Aştept să văd bătălia dintre Basso şi Leipheimer. Până atunci stau şi mă holbez la :






Un comentariu:

  1. Salut. Nu ti-am raspuns pe www.dupabloguri.ro la comentul tau, ca nu era locul cel mai potrivit acolo. Intra pe www.portocalamecanica.ro, e un blog despre biciclete urbane. Ma ocup si de acel proiect, on my free time :) Mersi

    RăspundețiȘtergere

Comentezi ?