duminică, 1 februarie 2009

Cu un pas inapoi

Sâmbăta seara am aflat cine ne va reprezenta la Eurovision 2009; este vorba de Elena Gheorghe , ex Mandinga , fata popii si preferata lui Ion Cristoiu. Bucureşteanca va cânta la Moscova piesa The Balkan Girls , o melodie scrisa special pentru acest concurs de către visătorul de serviciu , Laurenţiu Duta. Acesta din urma i-a suflat lui Costi Ionita biletele către Moscova. Totusi, favoritele publicului au fost fetele lui Costi , Blaxy Girls . Roakaritzele cu proteze au primit insa decât 6 puncte din partea juriului , terminând finala decât pe locul 3. Pe locul 2 s-a oprit megastarul Catalin , in creştere de forma fata de anul trecut dar nereusind sa iasa inca din carapace.

Tema aleasa pentru emisiune (fotbalul) a fost una kitschoasa. Andi Vilara si comentariile sale erau dintr-un alt peisaj iar glumele celor 3 prezentatori(Orlando , Escu si Popescu) probabil ca nu l-ar mai fi făcut nici pe Tutankamon sa rada. Singura care mai salva situaţia era Alina Sorescu …cel putin pentru masculii microbişti foarte infierbantati .Cat despre recitalul celor de la Biondo a fost un moment bun…dar decat pentru cei trei suedezi care ştiu sa cânte numai pe la noi prin tara( si neapărat Shine…Shine peste tot). Bravo lor… daca noi ii vrem …

In fine… cântecul ales pentru Moscova este unul special ,chiar perfect pentru Eurovision … pentru Eurovisionul de anii trecuţi insa( vezi Elena Paparizou). In Rusia , pentru prima oara, concurenţii vor fi notaţi si de un juriu. Asta înseamnă ca votul publicului (doritor de melodii ritmate, dansatoare cat mai dezbrăcate si care voteaza pentru toti vecinii) va avea aceeaşi importanta ca a juriului. Cine va alege juriul , pe ce criterii , si ce interese va avea acesta … asta va ramane subiect de dezbateri după 16 mai. Cert este ca atunci cand am gasit si noi o melodie perfecta pentru un format de concurs… s-a schimbat formatul. Asta e ! Sa speram ca fetele din Balcani vor şti cum sa petreacă si la Moscova.

Un comentariu:

  1. Viasator, asa este, dar depinde ce indrumator are!...ca-n bancul cu iepurasul..
    Noi, romanii, i-am facut "oameni" pe cei de la Biondo, asa ca mergeti la concert!... in Suedia...

    RăspundețiȘtergere

Comentezi ?