vineri, 6 februarie 2009

Qatar: Boonen castiga , Cavendish impresioneaza


Anul acesta, fiind lipsiţi de fascinantă Cupă a Africii , Eurosport ne-a răsfăţat cu primul tur transmis live în acest an. Răsfăţat e mult spus... singurul lucru bun a fost că am reauzuit sunetul de elice al elicopterului şi am revăzut plutonul pentru prima oară în ultimele 3-4 luni. Comentatorii (un Jean şi cineva de prin Turul României) au reuşit să fie mai plictisitori decât peisajul din deşert iar replicile lor bune au avut o densitate proporţională cu cea a locuitorilor de prin zonă. În lipsa vreunui Radu(Banciu sau Naum) sau măcar a lui Manolo, nu am prea avut ce să vedem.
Turul a fost dominat de rutierii englezi : Bradley Wiggins a câştigat prologul(un contratimp pe echipe) Roger Hammond a câştigat etapă a doua cu o evadare în ultimii kilometrii iar Mark Cavendish a câştigat 2 etape la sprint masiv. Totuşi, câştigătorul final a fost belgianul Tom Boonen, acesta câştigând o etapă la sprint, atunci când Cavendish a spart şi a sosit întârziat. Echipă care s-a remarcat a fost Cervelo (fostă CSC) , ea fiind mereu prin frunte cu un grup important de ciclişti.
Turul a fost însă marcat de moartea tânărului ciclist belgian Frederiek Nolf. Rutierul de 22 de ani a fost găsit mort în camera de hotel după cea de-a patra etapă. În memoria lui, următoarea etapă a turului a fost neutralizată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi ?