luni, 22 februarie 2010

Turul Algarve 2010 !

...sau Turul sudului Portugaliei. Cum Turul Californiei se dispută ceva mai târziu anul ăsta, unii din cei mai importanţi rutieri de clasament general au decis să îşi înceapă sezonul prin Europa. Volta ao Algarve, cum ar spune localnicii, are 5 etape, fiecare cu profil divers, inclusiv un contratimp în ultima etapă. E ? Asta mi se pare că aduce a mare tur plus că avem şi ceva oameni grei : Levi Leipheimer, Andreas Kloden, Christian Vande Velde, Dave Zabriskie, Stijn Devolder, Sylvain Chavanel şi , cu voia domneavostra, câştigătorul de anul trecut, Alberto Contador.

Etapa I
Traseu prin sudul Portugaliei, pe lângă Faro, s-a văzut ceva din Atlantic. Pe final, un mic deluşor de 3 km, Alberto Contador atacă să îşi dezmorţească picioarele...plutonul îl prinde repede şi se relaxează. Benoit Vaugrenard profită de moment şi, cum are ceva experienţă prin clasice, francezul câştigă etapa.

Etapa II
Pe lângă Lagos, cel mai sudic oraş european.Ploaie, frig... Andre Greipel nu a vrut să mai piardă o etapă de sprint aşa că a evadat pe final şi s-a impus în faţa belgianului Jurgen Roelandts.

Etapa III
Final în ascensiune iar Alberto Contador se impune, ajutat de David de la Fuente (singurul om de muntee ce este bun şi loial). Victoria a fost cu atât mai dulce deoarece podiumul a fost completat de Tiago Machado şi Levi Leipheimer, ambii de la Radioshack. El pistolero preia şi locul întâi la general.



Etapa IV
Evadare prematură iar cu 30km înainte de final, o evadare din evadare. Belgianul Sebastien Rosseler câştigă etapa, obţinând prima victorie a sezonului pentru Team RadioShack.

Etapa V
Contratimp individual scurt (17.2 km); Luis Leon Sanchez termină în 21' 32'' iar nimeni nu îi poate întrece timpul. Contador termină pe 2 dar îşi pastreza tricoul galben. Spaniolul se impune pentru a două oară consecutiv în Volta Algarve, răzbunându-se puţin pe câţiva RadioShechi.

Clasamentul final:




1Alberto Contador (Spa) Astana19:57:48
2Luis Leon Sanchez (Spa) Caisse d'Epargne0:00:30
3Tiago Machado (Por) Team RadioShack0:00:32
4Levi Leipheimer (USA) Team RadioShack0:00:37
5Samuel Sanchez (Spa) Euskaltel - Euskadi0:00:57
6Rui Costa (Por) Caisse d'Epargne0:01:11
7Frantisek Rabon (Cze) Team HTC - Columbia0:01:16
8Andreas Klöden (Ger) Team RadioShack0:01:25
9Tejay Van Garderen (USA) Team HTC - Columbia0:01:33
10Peter Velits (Svk) Team HTC - Columbia0:01:45

Un comentariu:

  1. Deci ma dezamagesti sincer...chiar ai doar pareri despre tururi ?:O:O:O mai scoate si tu ochii in lume :(

    RăspundețiȘtergere

Comentezi ?