vineri, 19 februarie 2010

Turul Qatarului 2010

După Australia, episodul doi de la Dorohoi Doha : un traseu şi mai plat (dacă se putea),bani negrii şi mai vânturaţi decât nisipul, tricouri mai colorate, curse programate dimineaţa şi prima transmisiune live la TV.
Cum a fost ?
2 duble la sprint : Boonen şi Francesco Chicchi ( Cichi Cici...cum ar zice unii comentatori), o victorie finală bazată pe o evadare (Wouter Mol) , zbaterile Saxxo Bank, Garmin şi Cervelo pentru sprinteri : Heinrich Haussler,Stuart O'Grady, Baden Cooke, Tyler Farrar, Theo Bos, Juan Jose Haedo, Peter Wrolich şi Matthew Goss + accidentările lui Gerald Ciolek şi Kurt-Asle Arvesen

Etapa 1
Contratimp pe echipe, câştigat de
Team Sky, veniţi cu Bradley Wiggins şi o chipa de numai bună pentru plat şi contratimpuri . Tricoul galben a fost îmbrăcat de eternul lăudat(chiar si de Eddy Merckx), Edvald Boasson Hagen .

Etapa 2
Evadare în 2 de la km 3, plutonul, ajutat şi de vânt, nu a putut să îi prindă din urmă. Belgianul Geert Steurs a câştigat etapa. Pe 2 a venit olandezul Wouter Mol, cel care a preluat şi tricoul galben.

Etapa 3
Sprint masiv dar dezorganizat, Saxxo Bank a obosit repede în frunte, inspira(n)tul Tom Boonen a prins linia bună şi a câştigat sprintul.

Etapa 4
Pluton lungit, sprintulet masiv. Daniele Benati îşi aduce un coechipier în faţă şi acesta ia sprintul. După 5 minute aflăm că este vorba despre Francesco Chicchi (Cici sau Cichi....după pronunţia comentatorilor)

Etapa 5
Tom Boonen a mai curăţat puţin bicicletă să prăfuită şi a reuşit să facă dubla.

Etapa 6
Francesco Chicchi câştiga sprintul pe ultimii 50 de metri, spaţiu în care a întrecut jumătate de pluton.Olandezul Wouter Mol (Vacansoleil) a reuşit să termine din nou cu plutonul şi a obţinut prima victorie notabilă din carieră.

Clasament final



1Wouter Mol (Ned) Vacansoleil Pro Cycling Team15:55:17
2Geert Steurs (Bel) Topsport Vlaanderen-Mercator0:00:35
3Tom Boonen (Bel) Quick Step0:01:45
4Roger Kluge (Ger) Team Milram0:01:59
5Marcus Burghardt (Ger) BMC Racing Team0:02:05
6Danilo Napolitano (Ita) Katusha0:02:09
7Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma - Lotto0:02:17
8Francesco Chicchi (Ita) Liquigas-Doimo0:02:28
9Heinrich Haussler (Ger) Cervélo TestTeam0:02:37
10Stuart O’Grady (Aus) Team Saxo Bank0:02:40

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi ?