marți, 9 iunie 2009

Mircea Badea - aproape expirat ?

Frustratul de serviciu, eternul nemulţumit, sclavul lui Voiculescu, veşnicul ţăran sau şeful ciumpalacilor... el este Mircea Badea. Ajuns la radio după un reportaj despre alba-neagra, el s-a trezit star de televiziune datorită matinalului de pe Tele 7 abc, prezentat alături de Teo. Apoi a continuat alături de Oreste la Antena 1, a mers pe la Prima TV, la Realitatea TV i-a fost refuzată o emisiune despre căţei iar la PRO TV a cărat cu succes valizele concurentelor de la Alege A.S.I.A. În ultimii ani este realizatorul emisiunii În gura presei. Câţi ani mai exact ? 5-10 ... dar cu toate reluările se fac vreo 20.

Singur, cu o măsuţă amărâtă, câteva ziare, fără aer condiţionat şi cu un laptop surprinzător de greu de folosit pentru cineva ce are tangenţe cu Informatica- Ce pericol putea prezenta cineva în astfel de condiţii ?! Totuşi, se pare că bucureşteanul a reuşit să facă ceva. Atâta vreme la TV şi o mulţime de dinastii de prezentatori înlocuiţi din vina lui ... un lucru cel puţin impresionant. Şi nu trebuie să neglijăm aspectul financiar : câteva milioane bune făcute din publicitatea pe care nu vrea niciodată să o ia.

Trecând peste toate astea ajungem şi la aspectele neplăcute. În 40 de minute pe zi, timp de 5-6 ori pe săptămâna nu ai cum să impresionezi mereu iar cele 2-3 povestiri uzate despre fabrica de chibrituri şi colegii olimpici la astro fizică nu sunt de ajuns. Singura soluţie este jonglatul între dezgustul pentru anumite subiecte şi audienţa pe care o aduc ele. Din când în când mai merge şi o ameninţare de genul : "Eu nu ţin să fac această emisiune" . Mirceo, oi face tu emisiunea dar şi ea te face pe tine!

Când nu vei mai avea de ce să citeşti ratingurile alea nici mogulul nu va mai avea de ce să te ţină pe acolo. Dar asta ştiai deja, ai mai spus-o de multe ori în emisiune, alături de celelalte idei fixe ale tale.Aceleaşi idei fixe le vedem şi atunci când zici că ai faţă de ciumpalac dar îţi spui în sinea ta că eşti superior tuturor. Problema este că nu poţi să maschezi asta decât cu o ironie la fel de fină ca a lui Huidu.

Te iei de cei cu blog şi după îţi faci şi tu unul ! Ipocrizie ? Nu, tu ai vreut să îi umileşti pe bloggeri . Postezi o poză, primeşti 500 de comentarii şi gata... eşti cel mai blogger ? Nu îţi mai spun cum e cu notorietatea şi că eşti cam singurul care îşi face constant reclama la blog pe la TV... probabil nu ai intelege.

Partea care ii atrage pe oameni la tine este ca le oferi informaţii directe, crude, poate amuzante, prezinţi o imagine simplificata a sistemului. Pe multi poate ii ajuţi sa inteleaga ce si cum e cu România dar nu numai. Nu-i rau... asta ar fi următoarea etapa după datul din cap pe hip-hop. Ce e rau ? Faptul ca lumea te vede ca pe un luptător impotriva sistemului când tu ai adanci rădăcini in el. Vrei sa zici eşti sărac si nu ai bani decât pentru shaorma ? Putin respect ! Si mai strange ceva bani sa iei un apartament ! Nu se cuvine ca un mascul feroce ca tine sa aduca o top modela acasa la bunica !

Mirceo, s-o mai fi reinventat Madonna de câteva ori dar pe tine nu prea te-as vedea continuare pe undeva. In curand mai multi dintre noi o sa acceptam invitatia ta te a schimba canalul. Si inca o chestie: la Sinteza nu prea te simti bine pe langa altii care pot si ei sa spuna ceva.

3 comentarii:

  1. Numai gura de aia de la Anten,fapte zero

    RăspundețiȘtergere
  2. ce dreacu iti pierzi timpul scriind despre toti fraierii? si eu prost ca am citit ! Cu bine !

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum de nu m-am prins mai devreme, ai dreptate, s-a inspirat de la mai marii vremii, daca romanii vor circ!

    RăspundețiȘtergere

Comentezi ?